Friday, July 29

5 Tekun,

heyy bloggers,
aku just nak cite psal khidupan aku sblom ney,,
masa form 4, aku ngan mmber2 sekelas aku mmg macam anjing n kucing n tikus,
asyik bergaduh tak hengat dunia, mmg taley blah laa,
tapy harini, 29.7.2011,
da ada sejarah yang telah mengubah segalanye,
mmg kita bersatu, mmg thun ney sume mmg rpat la,
kiteorg dah buat satu jamuan kelas, kite unite mcm gam da,
pompuan leh bergaul ngan laki, begitu sebaliknye,
walau haty terasa pelik, tapy aku rse ann,,
aku lbih sayng nak tggalkan dunia aku sbg seorg pelajar kat kelas 5T,
kalau dulu, aku ta sabo mnyabo nak blah dari skolah tu,
ni bkn kjadian pertama, kjadian pertama masa haritu kiteorg tngkap gmba untuk school leavers,
ni untuk magazine laa, kat skolah,
ta sgke enn, sme berubah,
ta smpai beberapa hari sume akan menghadapi SPM
betul gak kata cikgu adryati, guru kelas aaku,
kite akan merindui saat2 kite bergaduh nnty, sumpah ta terkata la, mmg rndu gile kat kelas ni bile nnty dah kluar skola,
cikgu kata sume berubah mybe sbb nk exam da,
tadi mmg the best la,
ta penah aku rse cmnie,
berdamai, sume org bergaul2
share makanan rmai2
buat potluck,
tangkap gamba lg,,
sume ney da jdi knangan kot,
skarang ney kite sume bakal menghadapi SPM daa, taley nak uat ape,,
mmg takdir begini, sumpah best kot hrini,,
hrap leh kekal lame,
ni antara gamba2 yang telah di snapshot,,




Friday, July 15

Awak, Awakk,, kenapa?

awk awk
awk dtang balik kat saya
nape ea?
sumpah setiap hari awk mesej
saya terasa sgt
rindu mse kite bersama dlu

awk awk
awk tau ta ape perasaan sy
saya rindu awk
saya ske awk slalu msg sy
walau awk sebok

awk awk
kite jmpe lg skali
lpas kite da ta bersama
awk tahu ta
saya bahagia gyle!
sbb saya mmg sayang awk
sampai skarang
tatawu spe yg leh gantikan awk

awk awk
saya harap kite ley jadi kwan baik
sebab saya nak awk sentiasa ad ngan saya

Kaulah Dia

tak sangka ini terjadi,
antara kita yang menjalani kasih,
kau sempurna di mata ku,
kau di situ pabila ku perlukanmu

kehangatan pelukanmu masih terasa,
taktala kita bersama,
kau begitu amik tahu tentangku
kau lah duniaku.

namun kini,
kau berkata padaku,
kau cuman mahu menjadi tidak lebih dari seorang kawan,
kau tidak bersedia namun hatiku tetap ada kamu,
wlaupun ku bersama org lain,
namamu tetap terpahat di hatiku.

wahai bekas kekasihku,
percaya atau tidak,
ku selalu n sentiasa mencintai dirimu,
hanya kamu

orang kata, cinta itu buta, bagi saya, cinta merupakan pmandangan yg smpurna,
namun, pemandangan itu sudah jauh tak kelihatan kerna dirimu sudah cuman menjadi kwanku,
wahai sahabat, kau the onli ONE in my heart..

Awakk, Saya Cinta Awak

awkk,, dlu awk kate awk tana manja manja ngan saya,, awk tana cple nan saya,, tapi npe awk still pggil saya sayunkk? saya macam ta caye jee,, so satu hari tuu,,, awk ajak saya naik basikal same2, tanpa pkir pape, saye ikot je awkk,, then saya ajak awk pegi satu taman yg berdekatan,, saya suro awk tggu japp,, then kann,, saya pegi kedai yg jauh gak dari situ, saya beli ais-krim kegemaran kite, CRUNCHY,, then kan awkk,, saya patah balik,, saya hmper kne langgar dengan kreta sebab takowt ais-krim tu cair,, bile saya sampai kat citu, saya ternampak awkk,, ngan laki lain,, awkk,, saya sedey sgt,, saya nak gtaw awkk,, saya sayang awkk,, saya tinggalkan ais-krim tu kat basikal awkk,, saya tulis nota kat ctu,,

'awkk, saya nak awk tahu,, saya anggap awk lebey dri seorg kawan, atau seorg cple, saya da anggap awk sebagai wife saya, yg saya cintai, saya akan tggu awk, hrini saya nak lamar awkk,, tapi awk tenga bermesra ngan laki lain,, awkk,, saya cinta awk,,'

dengan linangan air mata, saya berlalu dari situ, then saya terasa macam awk nak kejar saya, saya stop, saya pandang blakang, saya tersenyum, awk betol2 nak kjar saya, tapi muka awak tibe tibe berubah, saya dengar awk jerit nama saya, tibe2 saya terasa sakit satu badan,, then dgr kuad gile bunyi hon, tanpa sedari, saya da berlumuran darah, saya da takde awk,, saya sayang awkk,, awk pangku saya, awk nanges nanges,, saya berbisik kat awk,, saya cinta awkk,, then saya dah pergi,

awkk,, saya taknak awk nanges,, awk jge dri ok? saya nak tengok awk bahagia ngan insan yg awk sayangi,, jaga dri baik baik taoo,, SAYA CINTA AWKK,,


INI ADALAH REKAAN SEMATA2,
PENULIS:REEN
PEMBERI IDEA: REEN

Kisah Sedih Ke?

kenapa semua cerita msti mula dengan 'pada suatu hari'? no no no! hrini aku nak mulakan dengan HYE!, hahah

heyyo! hrini aku mao cite ney,, korg nak tao ta? nak nak nak? hahha, if xnak,, korg nmpak ta butang merah yg berada di sebelah kanan hujung screen anda? ape lg? tekan la! hahhah,,, ok,, ok,, aku nak cite dah ney,,

mase tuu,, aku nmpak satu couple neyy dekat sebelah hutan atas bukit mse aku otw nak balik umah,, aku pown pelik laa,, so aku pown amik kesempatan emas ney kluarkan teropong n alat pendengar yg canggih toe nak spy dorg,, tkowt dorg nak uat maksiat,, aku nak report polis laa,,

aku yg lagaknye mcm monyet bentara hutan naik atas pokok,, aku pown mle 'spy' dorg,, jeng jeng jeng! korg mao tao ape aku nmpak? aku nmpak depa dok berdua atas moto, moto superbike wana biru putih,, sempat gak aku usha bike to,, nak beli laa!! hahahah

ok berbalik pada cite,, aku terdengar la depa dok ckp,, haih, naik bulu tlinge aku! hahahah,,, sat,,

girl: sygg,, kenape u stop kat cnie? hantar la i balik,,
boy: u,, i nak berlama dengan u skejap,, jarang i dapat jmpe u,, i nak amik kesempatan emas ney nak ckp nan u..
girl: la, nnty mama i mara laa,,
boy: my bakal mak mertua sporting laa,,

perempuan tu gelak,
girl : ok laa,,
boy : u,, i nak ckp ngan u something
girl : apa dia?

lelaki tu tarik pompuan tu kat tebing bukit, mak ai! aku da pikiaq lain da! kang ta psai2 dy tolak pompuan toe,, haihh,, tak tak tak,, aku taley pikiaq cmnie,, tpy aku pn pelik , da la pemandangan direct kat KLCC, xkan la dy nak bunoh lakk,, so aku pown perhati lg,,

boy : you, you nampak tak KLCC toe?
girl : mestilah i nampak,, ape la u ney,,
boy : you, KLCC toe mcm kite,ad jmbatan at tengah2 utk mnghubungkan hati kite,,
girl : you ney ske buat lawak,,
boy : you, i ta buat lawak, you,, if pape jadi kat i,,u mesti ingatkan jambatan u ngan i,, I love you so much baby,,
girl : u,, i sygkan u jgak,, sgt2,,

aku tersenyum,, sangkaan aku meleset,, comel gyle couple ney! hahah,,, then laki toe peluk n cium dahi prompuan uh, then bwk pompuan toe balik,, sbelom bertolak,, laki toe ckp lg,,

boy : you, if i maty, u cari laki yg sempurna yg bule jage u ea syg?
girl : you mngarot ape ney? you jgn la ckp cmnie,, i sygkan u,, i xnak tinggalkan u,,

boy tu tersenyum,, dy usap kepale prompuan toe,, aku pown garu pale, hailaa,, apehal la laki ney ckp cmnie? isk isk isk,, tady men ckp syg syg,, pstoe soh cri laki len,, haprak towl! then dorg pown jalan laa,, aku ta putos ase,, aku nak tahu pompuan toe slamat smpai umah,, aku pown ikowt dari blakang,, Vrooommm~
then tetibe eeeeekkkkkkkk kebaboooomm! mak ai! dorg accident,, aku ngan kreta aku stop,, aku tros angkat laki uh masok kete, pompuan toe ekowt,, aku tros bwk dorg gy hospital,,

laki toe da berlumuran darah kat kete aku,, haisyoo,, pompuan toe menganges2,, then aku hntar dorg msok kat emergency,, aku nan pompuan toe tggu kat luar, aku belikan pompuan toe kopi n suro dy bertabah,, tak lama kmudian, fmili laki toe dtg, ade ke patot pompuan toe kne tampa ngan mak laki uh? aku pown bwk makcik toe ke tepi n sbarkan dy,, pompuan toe just dok diam je,, aku explain pnye explain kat makcik toe, bru la makcik toe sdr, dy pegi kat pompuan uh n mintak maap,, then makcik toe dakap pompuan toe,, leh plak berbaik! bisik aku kat dlam aty,,

tibe2 doktor kluar, sume berlarian pegy jmpe doc toe,, doc toe ckp, laki toe koma, sbb cedera parah kat bahagian kepala,, skali lagi hilai nanges berkumandang kat hospital toe,,

3 minggu berlalu,,
perempuan toe setia bersama lelaki toe, stiap hari ta penah lpe dy untuk berkunjung,, ckp2 ngan laki toe,, kluarga laki toe pown da anggap prompuan toe mcm anak dorg,, mak dy siap soh pggil dia mama lg,, tapi,, hayat laki toe ta panjang,, dy meninggal dunia selepas 4 minggu kat hospital,,

10 tahun berlalu,,
pompuan toe masih setia bercinta dengan laki toe,, dy ta berkahwin,, dy cume amik anak angkat seramai 5 orgg,, 3 laki 2 pompuan, dy bina rumah kat kaki bukit ,, depan KLCC toe,, tngk,, betapa setianye dia! aku turut bahagia mendengarnye,,

amacam? fiil ta bace? hahah,, kesah ney mmg ad yg terjadi, tapi bkn aku la mngalaminye! hailo! xkan la aku! aku muda lg kay! hahahha!

Do u know that, I heart you :D

you protect me like an eagle's eye,
you care for me like mothers care about their children,
you loved me like bear's mother love their cub,
you are the one for me.

you called me late at night,
To see if i'm asleep,
You say to me wonderful things,
that made me the luckiest girl in the world..

you whispered to me,
you promised me,
you wont leave me behind...

you dont care for my looks,
you care about my heart,
now i know...
and im comfirmed
you are the one for me...

you made me feel safe,
to cross the road or to walk alone,
you made me secure,
when i know you're mine forever

people said,
the word 'I LOVE YOU'
is not enough just as a saying

you don't just say 'I LOVE YOU' to me,
you showed it with your sincerity
you made me feel...
im Truly In LOVE with you...
Thank you my dear...
you are always in my heart...

Awakk, Awak nak tahu takk?

awak awak....
awak tahu takk....
awak suka buat saya gelak....
awak suka buat saya tersenyum....
awak suka buat saya tak boleh lupekan awak

awak awak
awak tahu tak...
awak memang cute...
awak memang baik...
awak memang caring...

kadang kadang
saya takut awak tinggalkan saya...
saya takut saya bukan milik awak...
saya takut awak sayangkan orang lain....

selalunya...
saya ingat awak setiap masa...
saya jalan je saya teringat n rindu awak ...
saya tak bercakap dengan awak sehari jiwa saya kosong...

awak awak...
sekarang saya nak bagitahu ni...
sekarang i wanna tell you...
saya...
saya....
saya rindu + sayang kat awak...

you are my PRINCE CHARMING

The Feeling Of Love

the way you talk to me,
the way you make me smile,
it brings joy to me.

the way u asked me to do something,
the way u always make me feel like i'm me
it makes me feel all butterfly in my tummy

and when i asked the doctor about my sickness,
the doctor just laughed at me
looking at him very seriously,
then he told me...
your sickness is LOVE

now i know...
that im totally...
IN LOVE WITH YOU!

Hati Yang Sedih

beginikah kwan
yang selama ini ku kenal
kerana seorg lelaki
telah meninggalkanku menyepi

perangaimu telah berubah
yang mmbuatkanku resah
wlau apa2 terjadi
ku masih sayang dirimu yang hepi

tanpa kehadiranmu di hidupkuu
terasa sepi
kerana sebelum ini,
kau sahabatku yang aku sayangi

namun kerana seorg jejaka kau telah pergi
membawa diri
tidakkah kau ingat kenangan kami?
kau cuman tinggalkanku bersendiri

sampai atymy mmbuatku begini
setelah haty ini percayaimu

mmg inikah sahabat?
yang tidak ingat pada janji
kaukah sahabatku?
yang pergi~

Love In Life

Love,
A feeling that is hard to guess,
but easy to break...

Love,
its an angle that come to our lives,
to make us happy with lots of laughter,

Love,
for girls,
they are the kings of their heart,
for the boys,
they are the princess of their soul.

Love,
its like a superman,
that save our hearts by saying
I
Love U

but when its a devil,
it breaks our heart into pieces...

ch
oose ur hearts wisely
bcose its a begining of a new life :D

Fantasi @ Realtiti?

Saat ini, aku sedang berdiri di sini,
aku mengimbas kembali saat kita bertemu,
di tempat rahsia kita,
aku bertentang mata,
jntung berdegup laju,
wlaupun pndangan kmi terhalang.

Saat kau mnghampiriku,
snyuman mnghiasi bbir,
saat ini aku berkata,
'wahai jejaka idamanku, kau datang jua',
kau mmbalas snyumanku,
smua ini indah belaka,
bertemu di sini.

Kali kedua kau dtg,
aku sdang mnutupi kesakitanku,
kau mngambil berat tntangku,
kau mmg jejaka yg smpurna.

Pd hary jdiku,
kau dtg dgn ssah pyh,
dr bgsar nun sana,
ke gmbak nun sini.

Hdiah yg kuberikan,
ku ttp smpan dgn kemas,
inilah knangan thebat pnah ku rasa.

Di saat ku susah,
kau ttp berada dsisiku,
mnyokong aku,
ku berlindung d sisimu,
ku berasa selamat.

Saat kita berjauhan,
ku merasa bgaikan dunia ini gelap,
spt tiada chaya lgsung mnyinari.

Sdangku mngelamun ttgmu,
ku tdengar laungan kuat dry blakangku,
ku pusing ke belakang,
ternampak kau sdang tersnyum.

Aku mnghampirimu,
kau mnyuruhku mnutup mata,
stelah lama tiada suara kudengari,
aku mmbuka mata,
klihatan kmu sdah tiada.

Namamu kulaung bkali-kali,
nmun tiada suara yg mnjawab,
htiku terasa berdegup kencang,
air mataku mngalir ke pipi.

Tiba-tiba ku dengar suara ketawa,
aku mncari-cari kelibatmu,
ku mndonak ke atas,
klihatan kau diatas pokok,
aku tersenyum gembira.

Pabila kau turun dri pokok,
kau tnye padaku 'mengapa nangis?',
aku sekadar merenung matamu,
dan berkata,
'aku cinta padamu',
ku mnerima kucupan ditgn,
kau hlurkan skutum bunga merah,
lambang cinta kita...

Friends :)

A friend once told me....


"kawan bukanlah sekadar isian diri kita...
bkn juga teman sembang kte tetapi....
dia adalah sokongan kita untuk teruskan hidup selamanya...
jagalah perasaan kawan bila ingin kekal selamanya..."


a relationship between friends are very pure...
but lately....
a real friend is hard 2get....
nowdays... there is a friend who....
backstab you,
luv u not bcause of u but ur money....
well there's many of them on the streets if u call them friends....
try to find a real friend....
"a friend in need... is a friend indeed...."

Best Friends?

when i need my friends,
they all run away,
when i need a shoulder to cry,
anyone wouldn't lend it to me...

is this all FRIENDS???
i dont think so...

what i know is...
friends will stick together when we do crazy stuff,
friends will be there when we are sad and happy,
friends will not betray us,
friends will take an eye of us,
friends will not forget us when they have another friends,
friends will lend a shoulder to cry,
friends will reply our messages,
friends will be there to stay,
friends will pray for us,
friends will by our side forever....

if you have these kind of friends,
your so lucky...
for i,
i dont have these kind of friends...
everyone is like birds...
when they need something to eat,
they are close to the humans,
when there full,
theyll go away and will come back if theyre hungry...

Kawan ?

sedangku tunggu knderaanku tiba...
aku ternampak sepasang budak kecil...
mereka mencari sesuatu di sebalik bus stop....
rupa-rupanya mereka sedang cuba mnangkap belalang...

kawan pada zaman begitu mmg snang utk dicari...
tanpa mnengok kaum atau bangsa...
cepat saje sme bleh jd kawan...

tp apabila mereka sudah mmbesar....
mereka mula mmilih kawan...
mmbuat kumpulan sendiri...
melayu sesama melayu...
india sesama india...
cina sesama cina...
bnyak kumpulan yg telah dicipta....

ini bukan maksud kawan...
memilih dsbbkan kaye...
memilih dsbbkan cantik...
yg lain sume dibuang....
bnda ni x guna....

di blog ku ini...
aku ingin mnyatakan...
jgn mmilih kawan sgt...
org yg kite syg akn mnjadi org yg kite bnci...
org yg kite bnci mnjadi org yg kite syg...

dunia da berubah........

5 Tahun 5 Bulan

....................
Have you ever wondered which hurts the most?
Saying something and wishing you hadn’t?
Or saying nothing and wishing you had?
I guess the most important things are the hardest things to say. Don’t be afraid to TELL someone you love them. If you do, they might break your heart… if you don’t, YOU might break theirs.
Have you ever decided not to become a couple because you were so afraid of losing what you already had with that person?
Your heart decides whom it likes and whom it doesn’t
You CAN’T tell your heart what to do. It does it on its own… when you least suspect it, or even when you don’t want it to.
Have you ever wanted to love someone with everything you had, but that other person was too afraid to let you?
Too many of us stay walled up because we are too afraid to care too much… for fear that the other person does not care as much, or even at all.
Have you ever denied your feelings for someone because you fear of rejection was hard to handle?
We tell lies when we are afraid… afraid of what we don’t know, afraid of what others will think, afraid of what will be found out about us.
But everytime we tell a lie, the thing we fear GROWS stronger.....
Life is all about risks and it REQUIRES you to jump.
Don’t be a person who has to look back and wonder what they WOULD have done, or COULD have had.
*what would you do if every time you fell in love you HAD to say goodbye?
*what would you do if every time you wanted someone they would never be there?
*what would you do if your best friend died tomorrow and you never got to tell them how you felt? (even if YOU DON’T CARE ANYMORE)
*what would you do if you LOVED someone more than ever and you couldn’t have them?
*what would you do if you NEVER got the chance TO SAY I am friends with all of my family and they know I love them?
*people live, but people die. I want to tell you are a friend
.. ..
If you died tomorrow (God Forbid) YOU WOULD BE IN MY HEART. WOULD I BE IN YOURS?
IF YOU care about me as much as I care about you will send this back.
We might be best friends one year, pretty good friends the next year, don’t talk that often the next year, and DON’T WANT TO TALK at all the year after that.
So, I just wanted to say, even if I never talked to you again in my life, YOU ARE SPECIAL TO ME and you have made a difference in my life.
I look up to you, respect you, truly cherish you, most of all I CARE about friends.
Send this to all your friends, no matter HOW OFTEN you talk, or HOW CLOSE you are, and send it to the person who sent it to you.
LET OLD FRIENDS know you haven’t forgotten them , and tell new friends you never will.....
Remember, everyone needs a friend someday. You might feel like you have NO FRIENDS at all, just remember this e-mail and take comfort in knowing somebody out there CARES ABOUT YOU AND ALWAYS WILL….
I care about YOU!!

Love?


It hurts my heart to see you go,
it broke my heart when u didnt call,
will this feeling stayforever?

I wont be ashamed to say I Love You,
Because baby believe me its true,
I love you as much as my heart shouts,
but i know,
you'll never feel the same to me.

Cause Baby,
Im just a a doll for you
for you to release your boredness,
oh baby dont say its not true,
cause i know im not there,
im not there inside your heart

but please keep in mind,
you'll always be in mine,
oh baby,,
i'll wait for you to come back,
cause your my strength, my love, my soul,
without you ill be nothing but nobody.

i loveyou baby,
i dont hope you'll love back,
but atleast u know i love you then its okay
baby i miss you,

i've waited day and night,
wondering where you are,
or whether your healthy,
waiting is not a burden for me,
but baby,

once i know you already have someone else,
i know its time for me to leave,
cause i know, 
im not the one for you,
but baby dont forget,
i love you,
i really do, 
i'll wait for you until you come back to me,





Blog Baruku :)

Biodata Pemilik Blog :
Nama : Reen
Umo : 17 thn (2011)
Bakal jadi : calon is.. ehh, salah, bakal jadi seorg calon  SPM! hehe
cite2 : ikot parent je! 
faveret makan : spaghetti! sushi! 
faveret minum? : teh ais! nescafe latte (canned pnye)!

xtaw nak kate ape lg da! hahahah,, up to till next time

"Hidup Mesti Ceria Selalu''