Thursday, September 22

:'(

ini satu kisah sedih tentang dirikuu,,
aku ada sorg kwan ni, mmg kite slalu calling malam2 n slalu share masalah masing2..
tapi satu hari tu merubah segalanye,
aku ingat lg mse bulan puasa..
aku marah dy smpai dy taley maapkan aku.!
so ...
harini, 22/9/11 , birthday dy yang ke 17,
aku wish dy pagi2 buta,
ingatkan leh la kawan balik,
rupa-rupanyee,
sangkaan ku meleset..
aku ta blh berkawan ngan dy daa,,
sumpah sedih... smpai aku terus off call ngan bestfriend aku.
aku ckp, mmg xd mud..
tiada maafkah bagi kawanmu sorg ni :'(

Thursday, September 15

saya seorang calon Sijil Pelajaran Malaysia atau bahasa singkatan nye SPM
so sbg student yang ta reti nak belajar! aku da buat satu module, modul utk diriku,
harap modul ini boleh menolong diriku yang lemah ini,

<3

all together 9 subjects! :D

Hidup Seterusnya

mesti korg pelik kan? nape nama college ni tersemadi kat sni?
ape kne mngena college ni ngan idop aku?
ni la nak cite neyy, 
lepas aku menduduki SPM aku,
aku akan fly n study kat cni laa,
hmm, sebaknye hati!
aku akan amik course Foundation utk 8 Bulan dan seterusnya 
terus belajar kat universiti!
ikut jejak akak2 berdua,
kelas akan bermula pada 9 Januari 2012.
Bagi orang yang tak berpengalaman untuk nak buat kerja macam aku
takut tu sangat menjalar kat hati
tapi aku da janji kat dri,
akan mulakan idup baru bersama rakan2 baru! so,

WISH ME LUCK K?

Kereta Dan Aku :p

harini perkara yang pelik terjadi kat aku, nak tahu ape?
mstilah korang nak tahu kann? hahahha
pagi tdy, mse aku tengah mandi, aku dengar ketukan di pintu!
tau tak ape jadi? bibik aku ckp, kakak aku kol banyak kali,
aku pn ok laa, aku kol dy balik,
rupe2 nyee, dy suro aku amik adik aku kat tmpat tusyen!
weyhh! ni mcm bukan masalah besar untuk korg
tapi bagi aku yg takde pengalaman nk driving!
ishh! impossible!
tapi akak aku ckp mmg takde sape nak amik dy
aku pn buat kputusan!

AKU AMIK ADIK AKU!

wahhh! first time in my life,
so aku bawak laa kreta proton saga yang ada kat rumah,
aku pn drive
mula2 mmg takut sangat, tapi sbabkan pkirkan adik yang kat tusyen tu,
orang boleh culik dy! so aku pn ketepikan sifat penakut aku n drive!
alhamdulilah,  aku berjaya drive n bawak dy balik ke rumah dengan selamat!
tujuan asal aku adalah untuk nak belajar! tapi dah xd mood,
sbb ketakutan tu bersarang dalam diri aku! 
takut nyee!!

Berjumpe Kembali :)

dah lama tak bertemu, akhirnye kiteorg jumpe gak, ngan spe?
hahha, takleh bagitahu la nama dy, 
just jumpa kawan lama jee, best sgt hang out ngan dy
mmg sume kenangan xkan dilupakan laa,

awkk, sy nak awak tahu,
sy still syg awk,
walau pape pn terjadi, 
malangnye saya takde semangat nak gtaw awk,
awkk, 
mekasih sbb korbankan masa awk demi sy,
awkk,
sy syg awk sgt,
harap awk dpat paham, 
tapi malangnye, 
kite dijodohkan utk jadi kawan,, 


kiteorang main bowling, then tgk wayang, !
citer ape? 
cite hantu boceng! mati2 ingat cite tu cite hantu!
last2 sangkaan meleset sama skali! hahah! 
mmg hari tu the best day ever wlaupun keletihan berjalan,
lepas tgk wayang, kiteorg berbual smpai makan2, mmg harini xkan lpe laa, :) 
kite akan jumpe last skali pada bln november nnty, 
mmg tu jadi tarikh paling last, sbelum aku blah dari dunia malaysia, 
hrap boleh enjoy lg nnty, akhir kata, 


aku syg kau la!

Sunday, September 4

SELAMAT HARI RAYA!

waa, slamat sudah 'open house' aku tahun ni,
laa, bknnye apee, bknnye open house yang besar besaran,,
saja aku n adik2 aku kumpul kawan2 n jmput datang, 
utk adik aku n aku, msti la semua perempuan
utk adik aku yg laki last tu dy kne bawak guy friend dy,,
ayah yang suro, hehehe, ok laa, ni some gamba yang telah ditangkap harini :)
ENJOY!
















SELAMAT HARI RAYA EVERYBODY!

SPM :)




cepad sangat mase berlalu
tahun ney aku nak SPM da
14 NOVEMBER 2011
tarikh keramat
haisyooo
so nak stat blaja mcm dak dlam pic ney la!
ahhah

SPM CANDIDATE 2011

Suatu kisah di PREP


jeng jeng jeng! 
haa,, jgn terkejut,
aku ney bkan stakat 2 je tuisyen!
skali aku balon 3! hahahha
ney aku bru enter hari selasa lepas 5/4/2011
walaweee,,,
mse first2 masok! aku yang pling takowt!
seram bhai!
tapi bile da knalan ngan CIK FARAH
iaitu staf kat sner,
mcm dah bertahun dok sner
best sgt!
maklumlah pada 1 minggu aku akan ad kat sane selama 29 jam,
lame tak lame tak?
tahu takpe! hahahha
tapi ta msok 3 hari! aku da bkawan ngan sume org!
hahah,, ta ksah umor da!
ye laa,, wlau budak baru enn,,
tpy dorg layan aku baik, hehehe
aku slalu dtang awl,
beborak ngan Kak Farah,
tak lpe jge pada MANAGER kat ctu,
UNCLE!
dy sgt memahami kami sekeluarga di sinii,
mmg enjoy la,,
mse PREP senyap, bile da BREAK!
mak ai! leh pecah gengedang tlinge aku
tpy selama sminggu ney la kan 
routine aku, Ayam A1, KFC, Makcik kuih,
lelama gemok la aku! 
OH NOOO!
hahahah,,,
ni adalah serba sedikit gmba yg aku tgkap harini,,,






kisah di PWTC


ni aku nak amik kesempatan ney,,
aku sangatlah gembire masa pi PWTC ngan adk bradik aku sabtu lepas,
then aku main lari2 pi jmpe sorg jejaka neyy,,
pnyelah gentar gyle nak pi jmpee,,
bile dapat jumpe toe agak2 laa,,
gugup~
ta smpai seminit jmpee,, tu part sedey laa :(
huhu,, tpy hati ney berbunga bhaiii
tpy enn,, aku engat lpas perjumpaan toe dy xkan cntact aku da,
sbb aku ney kan serba kekurangan,
aku ta selawa pompuan2 yg dy pena jmpe,,
sangkaan aku meleset, dy cntact aku ,,
bahagianyee akuu,, heheheh,,,

maluuuu~

aku borong banyak gyle lepas toe,, 6 novel, 25 comik, 8 beg, 14 folder!
hahah,, leh bkk kedai da lepas neyy,,
hari yg aku xkan lpeeee~

Akibat Bosan n Kawad :)


korg tahu tak bdak yang tade kje uat ape?
mcm aku, bile aku tade kje, aku buat bnda neyy

nak tgk takk? hahahha,,, Jom lihat~~




aku bknnye ape, aku rndu kawad laa, lgpown uniform ney aku beli sndiri tao! xkan la aku nak mmbzir duit je? kan kan kan? last2 aku ksi teddy je pakai, heheh,, chumil kann? hahah,, ney nak tmbah sket gmba2 mse aku nan dak2 kawad neyy,, imbasan memory lame,, chewahhh,, BTW, sorry ad gmba terbalikk








Saturday, September 3

FWENZZ ^_^

hidup tnpamu disisi merupakan bnda yg payah utkku tanangi...
namun...
dengan kuasa rakan2ku....
hidupku kmbali ceria...
btol kata orgg....
hidup tanpa kawan...
spt manusia tanpa roh....
hidup tanpa kawan spt....
manusia tnpa hati....
sahabat mmg pnting bg kite utk merawat luka dihati.....

sad love story morey

There was a blind girl who hated herself just because she was blind. She hated everyone, except her loving boyfriend. He was always there for her. She said that if she could only see the world, she would marry her boyfriend.
One day, someone donated a pair of eyes to her and then she could see everything, including her boyfriend.
Her boyfriend asked her, "now that you can see the world, will you marry me?" The girl was shocked when she saw that her boyfriend was blind too, and refused to marry him.
Her boyfriend walked away in tears, and later wrote a letter to her saying..... "Just take care of my eyes dear." i'll always love you forever..

Angry Bird VS Domo Kun

haha! ni yang nak ckp ni, ada ke patut aku lancarkan perang!
Angry Bird VS Domo-Kun kat FB
best gile! boleh berlari2 cari gamba yang sesuai utk dipertandingkan,
ta sgke en, aku boleh menang dalam pergaduhan terhebat ini?
best weyh! tapi betul laa!
aku da ketagih ngan angry bird! mereka sungguh comel! hehehehhe
ni some pictures yang aku bubuh kat FB :)
enjoyyy~

ni katil aku ! haha, angry bird fever!









Raya 2011

Selamat Hari Raya AidilFitri saya ucapkan kepada semua yang membaca,
walaupun tahun ni ta sebahagia selalu, tapi nak uat cmne
SPM candidates sume rasa yang sama :)
hrap korg enjoy sedikit gamba ni :)