Saturday, December 31

Sendu dalam Tangisan :'(

boleh ta aku nak nangis kat blog ni? msti la boleh , sbb tade spe pn kesah kann? laa, mmg la takde spe kesah, sbb takde spe pn fllow blog aku! hahaha, tetibe emo smacam, skejap je dah nak dkat masuk tahun baru daa, ape lagi if tak 2012.! ramai yang menghupdate status ckp ta sbar nak kluar la sume laa, then ada yg pasang azam, bla bla blaa... tapi bagi aku.. tadi aku lepas baca satu novel ni, aku pn mndi2 n saja nak shampoo rmbut, tetibe rajin lak malam ni, hahahha, then aku msok bilik ibu n ayah aku. kat stu la aku ngan adik bradik (wlaupn dah berkawen) slalu lepak, so aku nmpak ibu tenga tgk TV. mcm best jee, aku pn diri dpan aku smbil keringkan rmbut aku... dalam hati aku ada satu hajat yg aku nak tunaikan sblom aku pegi London..

aku : ayah pegi mana ibu?
ibu : mcm biasalahh, meeting.

aku pn angguk faham, mmg ayah slalu ada meeting. ksian ayah.. hmm..

aku : ibu, leh tak if syin nak kluar isnin ni?
ibu : nak pegi mana? awk kan dah la sore pn takde (mmg suara aku hilang n aku batuk2 kahak. biaselah. musim durian atau dikenali sbg musim demam n sbgainye)

aku pn tnduklah. aku sdeh laa, hajat aku ta tertunai. dah la aku ta penah kluar ngan kengkawan aku *smbunyi2 adalah* tapi msalahnye, bile aku main kluar je ada lak yg mara. awk ni dah la ta kawen lagi. asl tak gtaw ibu n ayah awk nak kluar ngan kwan2? slambe je. tapi bile aku mintak kebenaran. satu pn ta kasi. ape ni?? aku nak blah da laa. aku takkan ganggu idop sesape lg.. tlng laa. aku nak kluar jmpe ngan kengkawan aku for the last time je, bknnye nak pegi 2-3 hari. tapi pegi brape jam je..

ye laa, aku tahu ibu risaukan ksihatan aku. tapi tlnglah paham. aku just nak jmpe 4 the last time. bknnye aku ta tahu yg akak2 aku sblom pegi london pn jmpe kengkawan2 dorg. aku nak gak. dah la aku ta penah. ibu. tlngla paham. syin nak jmpe jap je,.. please??

korg yg baca blog aku ni. tlng doakan aku ea?? aku nak jmpe korg jap je sblom aku pegi .. :'(

Tuesday, December 27

Perjumpaan :)

wow, harini dah 27/12/2011, mksudnye aku akan pergi lagi ehem,, 8 hari! wow! hmm, packing ada some issues skit, ta ckup tmpat lak nak letak brang2, hahha, so cmne? tawakal je laa, harini aku dapat jmpe mmbe lama aku, dia turun KL dari Penang, Nama dy Farah Hanis, so aku ajak dia n Fatin Aisyah pegi Giant, teman aku shopping groceries, bnyak gile aku beli! tu la yang ta muat2 beg, hahaha, btw, aku shopping mcm ni dapat merasa mcm aku pegi shopping untuk hostel kat M'sia lak, lawak jee, tpi mmg best la jmpe dorg harini, aku rse pelik tapi in the mean time best pulak...

soalan yang ta dijangka kluar dari mulut ibu ' Awak ni dah sedia ke nak pegi London ni? '

Jawapan dia aku sndiri pn tak tahu, aku da sedia ke? nak hidup sorg, makan, basuh baju, kemas rumah, jaga diri, aku da sedia ke?? perit gak rasa dia. tapi kadang2 aku rasa aku ta saba lak nak pi, ntah laa,

Ya Allah, permudahkanlah sume jalan aku.. Ameen..

Bile aku da settle down kat sana aku tulis balik! Love ya! buhbye!

Tuesday, December 20

Pemergianku!

harini baru aku dapat tahu
flight aku adalah pada 4 January 2012, Rabu, 10.45 pagi, KLIA.
wahh, aku ta siap pack lagi walaupun just 2 minggu je lagi!
takpe laa, slow n steady wins the race! tee hee~
its time 4 me to blaja berdikari! yay! <3

Monday, December 19

Harapan .



'cinta' tak kesampaian,
kuang3!
baruku tahu, yang si mamat tu da ada yang punya, xkan la nk menyibuks lak?? hahahah
sorry laa, saya tak suka merampas hak org!
teringin nk tgk dy hepi kot skarang! tee hee :)
bye2 tomei2!

Sunday, December 18

pada pukul 12 malam

aaahhh! tak mungkin aku da jatuh hati lg???
aduuu, ssah laa, msalahnye bdak ni sbnarnye cousin pupu jauh gilee! 
so mksudnye bknnye takleh terjatuh ske!
aduu, smalam laa, kiteorg ada mcm majlis la kat rumah aku kat gnting
so dy dari tmpat yg jauh so naik bus laa,
then kiteorg ta smpat nak berbual pn seharian tu
sbb aku sebok jadi photographer
tapi.. last kali aku text dy, ckp sory la sbb ta smpat tgkap gmba sesama
walaupn time tu dy yang nak, 
tapi tak smpat.. hmm
tpat kul 12 malam dia nak keluar naik bus dy
dy lmbai kat aku smpailah dy naik bus
dia tak kesah time tu hujan n dia tengah pegang bnda berat kat tangan dia
issh!! 
dia smpurna kat mata aku,
sbb dia dah la reti azan *btw, aku tahu sbb dy menang pertandingan azan tmpat ke-2*
then dia tu baik, ta cover macho, mmg best laa
tapi angan2 just jadi angan2
aku akan tgglkan tmpat ni da satu hari nnty
so mcm lepas ni aku takleh meet dia dah
kite amik haluan diri msing2
bye2 tomei2!

:'(

Friday, December 16

Anak Buah Baruku!



jeng jeng jeng!
msti tertanya2 kann?
anak sape la pulok ni!
hahahha, ok, ni anak buah baruku! 
beliau dilahirkan pada 12.12.2011 pada pukul 2.18 pm
beliau adalah anak kepada kakak sulongku!
tee hee,
nama beliau adalah Khadijah Aleeya Zahra!
comel kann? mcm maklang dy! *aku la tu*
hahhaha,

Monday, December 12

The Other Side Of the Road

its hard for me to say
how much it felt to be with you
there are no words that can describe my feeling
but i just want you to know
the feeling escaping my heart is not the feeling of love
but the feeling of hate when you destroy my heart
but the feelings fly without any doubts
when i saw u holding a bouquet of flowes,
with a tux on ur body
with a smile on ur face.


you are on the other side of the road,
when you want to cross the road
you didnt look left nor right
u just look straight into my eyes
and i look at yours
it felt like this world only belong to us!
only us!
suddenly,
a loud sound of horn is heard
a lorry hit u,
u were on the ground,
with red blood pouring out from your body, Merciless
the same colour as the flower that u still grip between ur hand
i looked at u from the other side
U didnt move a bit
Tears escape my eyes,


i ran towards u
holding and gripping your body
when i look the other side when i last stand
i saw u
i felt diffrent,
i know that im still holding your body
you gave me a great smile
now i know,
you really loved me
when i saw a note saying,

''if i die today, i wanna let you know that i really really love you so much! Only You baby, And i wanna appologise if i did anything wrong to you,but in my heart, you are always my princess, i will miss you baby girl! ''

my heart was crushed into pieces,
now that i realise
i didnt hate you
i really love you,
so , i will let you go,
good bye baby boy, i will forever love you...

Sunday, December 11

My Little Bunny!



This is my cute little bunny! my eldest sis belikan! yay!
cite dia camnie, kiteorg jalan2 kat parkson KLCC, then turun escalator, aku terjerit!
nampak Mr.Bunny ngan kengkawan! aku terus mintak kakak belikan! nasib baik dia kasi!
dapat la aku memiliki bunny ni! COMELLL!

Friday, December 9

woot woot!

harini aku dapat settlekan visa aku,
then aku pegi hanta buku, nasib baik ibu kasi pergi ngan kreta saga sndiri
aku ape lagi! naik tanduk la!
lepas dah hanta buku aku pn buat plan gile2!
aku call kengkawan aku yang duduk dkat2 ngan area aku stay
then, mle2 aku pergi jumpa marfuah, bawak dy jalan ke melawati sbb minyak kreta nak dkat habis
bnyak gak dibincang aku ngan dy!
then hanta dy..

lepas tuu! aku amik fatin gak, gerak kat melawati utk beli wrappers utk anak buah aku!
kebetulan birthday dy esok! tee hee!
pergi lagi melawati! then hanta dy balik,
so aku balik la rumah ...

then lepas aku mengaji! aku pn tlng adik aku wrap sume present
tgk2 tak cukup wrapping paper
so aku offerkan diri utk keluar, aku keluar ngan adik aku...
then lepas singgah kedai pink, aku pergi rumah maryam
aku ksi dy hadiah , kebetulan harini bday dy !
lepas aku kasi aku gerak rumah Myra lak,!
then lepas sembang2 hug2 aku pn beransur balik!
nasib baik aku balik cepat! if tak kne main hujan! 
aku ta ske drive dalam hujan! hahahahha
so nilah cite aku harini!
dapat drive bnyak kali! besttt~

Thursday, December 8

Friends are for life



klik disini!klik disini!

cerita ni sangat la menyentuh kalbu
serious first time tgk mcm nak nanges je,,
ni la dugaan bile kite dduk luar negara n kite cuma ada kawan2 disisi,
ni la tandanye bahawa friend ship is important in our life!
<3

Wednesday, December 7

LAST DAY OF SCHOOL!

mak aih, 
skg ni trend blog aku sume last day!
hahahah, 
so ni aku nak cite pengalaman aku masa last day of school!
5/12/2011!
hahahah!
aku sanggup tunggu 1 jam setengah kat dewan peperiksaan sbb xnak kluar awal!
yahooooooooo!
finally ! kiteorg da tayah skolah!
best tak terhingga!
hahahah~
memandangkan ni last,
akudapat drive kreta pergi nbalik dari sekolah, lunch ngan fatin farhana n have a lot of hugs!
xkan lupa la hari ni!
'merdeka merdeka hari yang mulia , ini pasti menjadi sejarah!''

*menyanyi sekejap*
hahaha, so ni adalah some sedutan last day yang aku dapat!
enjoy puas2!




































*banyak sangat gamba! hahaha, nak bnyak lagi tgk FB :)

last day with them

ta sangka, hubungan kiteorg akan berakhir pada hari tu jgakk,,
aku mmg rapat ngan shoi n alia, so aku rasa sangat sedih
tapi kite enjoy pada hari last ney,
sangat2 enjoy,
korg! aku happy dapat kawan mcm korg! sumpah happy!
thanks sebab belanje aku! sayang korang sangat2!
LUV YAA
























p/s : tudung aku senget benget! malu!